Screenové rolety na letiště Václava Havla

 

V roce 2019 jsme úspěšně splnili požadavky našeho klienta, letiště Václava Havla na nadměrné Sreenové rolety,  na speciální zastínění Terminálu č. 2, odletová část. Screenové rolety musí odolávat vysokým poryvům větru, mít zcela bezproblémový chod a reagovat na aktuální situaci nejen pomocí slunečního čidla. Výroba proběhla kompletně na míru a naprosto předčila očekávání klienta  svou funkčností a svým moderním vzhledem kterým bezpochyby Screenové rolety jsou. Vzhledem k dlouholetým zkušenostem našich zaměstnanců v oboru stínící techniky, instalace v takto ztížených podmínkách proběhla zcela ideálně.

Screenové rolety


Nejrychleji se rozvíjející systém stínění na trhu je právě Screenová roleta. Označení Screen platí pro speciální tkaninu, která je složena většinou z rastru ze skelných vláken potažených PVC, takto vyráběné potahy jsou  velmi odolné a rozměrově stálé.

Screenové rolety jsou ideálním prostředkem pro docílení nadčasového vhledu budov. Maximální ochranu proti slunečnímu záření, zajišťují pro tyto systémy určené technické tkaniny, brání průniku tepla a zároveň zajistí optimální úroveň světla v interiéru. Tkanina také umožňuje mikroventilaci přes otvory Screenové rolety, tím se pomáhá k termoregulaci interiérové strany Screenové rolety. Screenové rolety neruší vzhled fasády, jsou prakticky minimálně viditelné, protože se většinou umísťují do schránek ve fasádě a samotná látka je velmi nenápadná.

Screenové rolety – složení – PVC, skelné vlákno, polyester – vysoká odolnost při povětrnostních vlivech činí screenové rolety jedním z nejvyhledávanějších stínících prvků na thu a to nejen do exteriéru ale i do interiéru.

Hlavní předností screenových rolet je jejich částečná světelná propustnost a variabilita, interiér je tedy přirozeně osvětlený, ale nepřehřívá se a světlo neoslňuje. Lze vybrat typ, kdy Screenové rolety zachovají soukromí interiéru ovšem lze prohlédnout do krajiny. Při stavbě pasivních staveb doporučujeme Screenové rolety, jejich tepelné vlastnosti vytvářejí v interiéru optimální tepelné podmínky.

Zip screeny jsou typem Screenové rolety plným vypnutím látky po celé výšce screenu, tím je docíleno pnutí bez prohnutí a také vyšší odolnosti proti povětrnostním vlivm a především silnému větru.

Screenové rolety nabízíme v provedení s elektromotorem a nejčastějí v provedení s dálkovým motorem Somfy RTS, doplněného o sluneční nebo větrné čidlo.

Vybrat lze z různých typů provedení, rolety s krycím boxem, nebo bez krycího boxu.

Screen Free –  montáž do připravené schránky ve fasádě, popřípadě na méně exponované místo 

Screen Box  –  s krycím boxem, látka je chráněna boxem, boční vedení látky zajišťují ocelová lana nebo boční vodící lišty

Screen Zips – napnutí látky po celé výšce lišty tak, aby screenové rolety odolávaly i velkým poryvům větru bez poškození

 

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.